Túramozgalmak

Öreg Bakony bakancsosa

Az Ösvénytaposó Baráti Társaság 2000-ben jelvényszerző túramozgalmat indított a Bakony-hegységben. A még ismeretlen Magas-Bakony ezernyi szépségét, geológiai érdekességeit szeretnénk megismertetni az érdeklődőkkel. Bízunk abban, hogy a túramozgalom teljesítői hazatérésük után, visszavágynak majd hazánk e gyönyörű vidékére.

Dornyai Béla emlékút

Az Ösvénytaposó Baráti Társaság 2006-ban indította a túramozgalmat a Bakony-hegységben, mellyel a neves kutatónak, a Bakony szerelmesének szeretnénk méltó emléket állítani.

Az emlékút végigjárása során megismerkedhetnek a bakonyi táj változatos arculatával, ismert és kevésbé ismert településeivel és geológiai érdekességeivel. Az útvonal hangulatos völgyben, csörgedező patak mellett vezet, gyönyörködhetnek, a festői szépségű Csesznek várában, majd egy igen kellemes vizű forrásból ihatnak. Megcsodálhatják a szépen felújított Szépalmapusztai arborétumot. Ellátogathatnak a Bakony-hegység egyik legszebb településére Bakonybélbe, és ihatnak a bővizű Szent-kút vizéből, mely egykor Szent Gellért szomját is oltotta. Felkapaszkodnak a Hajagok csúcsaira, majd leereszkednek a világszerte híres Herendre, ahol felkereshetik a Herendi Porcelángyár múzeumát is.

Rómer Flóris emlékút

Az Ösvénytaposó Baráti Társaság 2009-ben indította a túramozgalmat a Bakony-hegységben. Méltó emléket szeretnénk állítani Dr. Rómer Flórisnak, aki a Bakony-hegység első tudományos kutatója és legkiválóbb ismerője volt. A Magyar régészet megalapozója.

Az emlékút végigjárása során megismerkedhetnek a bakonyi táj változatos arculatával, ismert és kevésbé ismert településeivel és geológiai érdekességeivel.

Ösvénytaposó Kupa 

Teljesítménytúra mozgalom
A túramozgalom célja jutalmazni, díjazni az Egyesületünk túráin résztvevő túrázók hűségét, ezért a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció után küldjük az igazolófüzetet e-mailben.
Scroll Up