Bitva Kör túra és futás Döbrönte Gerence Kör túra és futás Bakonybél Ördög Kör túra és futás Csesznek Bakony Kör túra és futás Csesznek Öreg Bakony Bakancsosa Dornyay Béla emlékút Rómer Flóris Emlékút

Hírek, cikkek

A Gercse túra elmarad!

A túra 2021-ben elmarad a Gercse túra! Helyette várunk november 6-án a Gercse templomnál 11.00 – 15.00 között teával és csokival. A TTT (Budapest) Kupába bélyegzünk a Gercse túra helyére. Részletek: https://bit.ly/3DN5t4C

bővebben

Kevély túra

Szeptember 11-én rendezzük a Kevély túrát,
mely Pilisborosjenőről indul és a Kevély-hegy környékét mutatja meg.
Az előnevezés Július 29-én indul!

bővebben

Reguly Antal Emléktúra 2021.

A Reguly Antal Emléktúrát 2021-ben egyéni túraként lehet teljesíteni március 31-ig. Előnevezés és utalás után küldjük az igazolófüzetet és az információkat emailben.

bővebben

Túraajánló

Túrázz a Gercse templomhoz! 

| 2021. november 6.

Az indulási hely szabadon választható. Cél a Gercse templom 11.00 – 15.00 között. Teával és csokival várunk, hozz saját poharat!
A TTT (Budapest) kupába bélyegzünk az elmaradó Gercse túra helyett.

Ördög Kör

Instant túra a Bakonyban
Az Ördög kör három különböző hosszúságú túra, terepfutó útvonal a Bakonyban, ami egyénileg bármikor teljesíthető. 

Az útvonalak Csesznekről indulnak és oda is érkeznek vissza. Árnyas lombsátor burjánzó aljnövényzet, sziklás patakmeder, mohás kőtömbök, bedőlt fák és az izgalmas Ördög-árok és Cuha-szurdok vár mindenkit, aki végigjárja az útvonalat. 
Sikeres teljesítés után egyedi érem jár.

Gerence Kör

Instant túra a Bakonyban
A Gerence kör három különböző hosszúságú túra vagy terepfutó útvonal a Bakony-hegységben, ami egyénileg bármikor teljesíthető. Az útvonalak Bakonybélből indulnak és oda is érkeznek vissza. Útközben felfedezzük a Gerece-patak völgyét, megcsodáljuk a bakonyi „gyilkos tó” festői látványát és bebarangoljuk a bakonyi rengeteget, végezetül pedig megpihenünk a Szent-kútnál. A hosszabb távok bejárják a Kerteskői-szurdok rejtelmes szikláit, feljutnak a Bakony legmagasabb csúcsára és betekintést nyernek a barlangok világába. Sikeres teljesítés után egyedi érem jár.

Bakony Kör

Instant túra a Bakonyban

A Bakony Kör egy egyénileg bármikor teljesíthető útvonal, ami 115 km hosszan bejárja a Magas (Öreg)-Bakony vadregényes szurdok-völgyeit, legszebb hegyeit. Az útvonal nehéz, többször kell patakon átkelni, sziklás szurdokban menni, esetleg éjszaka tájékozódni.
Akkor nevezz és indulj el, ha már van tapasztalatod ilyen hosszúságú távok végigjárásában, tisztában vagy saját képességeiddel, jól tudsz magadról gondoskodni, mert útközben csak saját magadra számíthatsz. Az útvonalon kihelyezett QR kódokkal történik a teljesítés igazolása.

Bitva Kör

Instant túra a Bakony alján

A Bakony-alját lankás dombhátak, lombos erdők és legelőkkel, szántóföldekkel szabdalt táj jellemzi. A Bitva-patak keresztülszeli az egész tájat. Döbröntéről indulva felfedezzük a Szarvaskő várát, megcsodáljuk a hatalmas sziklatömbből előtörő vízesést a Csurgó-kútnál. Ellátogatunk a Magyarpolányi kálváriához, majd megpihenünk az erdei Szent-kútnál. A hosszabb táv felkeresi a Bitva-patak forrását, majd a hangulatos völgyben megbúvó Pisztrángos tavat és a kis falut Németbányát is. Ezután érkezik vissza Döbröntére. 

Scroll Up