Tudnivalók

Instant túrák

Az instant túra hasonló mint egy teljesítménytúra, van előre meghatározott útvonal és szintidő is, de bármikor teljesíthető akár hétköznap is túrázva vagy futva. A teljesítés igazolása QR kódokkal történik, ezért szükséges egy okostelefon, továbbá mobilinternet.
Egyedi érem minden sikeres teljesítés után.
Az instant túra egy ÖNELLÁTÓ esemény, tehát minden szükséges dolgot (étel, ital, térkép stb.) a nevezőnek, teljesítőnek kell saját
magának a teljesítés alatt. Az útközben fellépő akadályokat, problémákat önállóan egyedül kell megoldania. 

1. Regisztráció
A részvételhez regisztrálni kell. A regisztrálni csak egyszer kell.
Amennyiben már az Ördög Körön regisztráltál akkor a többi körön is használhatod ugyanazt az email-címet, tehát nem kell újból regisztrálnod.

2. Nevezés
A teljesítendő kör oldalán kell mindig nevezni.
Nevezéskor kell kiválasztani a távot és a teljesítés módját (túrázva, futva). Utólagos módosításra nincs lehetőség.

3. Részvételi díj
Érem nélkül     1.500 Ft
Éremmel  3.500 Ft
A részvételi díjat  sikeres teljesítés után kell megfizetni.
A részvételi díj tartalmazza a sok-sok élményt, időmérést, rendszerhasználatot, és a teljesítményed bekerül az eredmények közé, továbbá elősegíted az útvonal karbantartását (jelzésfestés, QR kódok)

4. Start
Indulni nevezés után lehet bármely napon, a rajt kód beolvasásával és ezután indul el a szintidő. Aki futó szintidővel indul és kicsúszik a szintidőből, az szintidőn kívüli teljesítésként fog szerepelni. 

5. Útvonal
A megadott útvonalon kell haladni, a megadott irányban, arról letérni, rövidíteni nem szabad. A turistajelzések ismerete, a jó tájékozódási képesség, továbbá a jó fizikai erőnlét fontos a teljesítéshez. Az útvonalon terepakadályokat kell leküzdeni, többször kell patakokon átkelni és sziklás szurokban menni (Kerteskői-szurdok, Cuha-szurdok). Esős időben, éjszaka nehéz a teljesítés. 

6. Ellátás
Az útvonalon ellátás nincs. Önellátó esemény, tehát minden szükséges dolgot (étel, ital, térkép) a résztvevőnek kell saját magának biztosítani a teljesítés ideje alatt. Vízvételi lehetőség csak a falvakban van. Kísérő személyzet megengedett. Az útközben felmerülő akadályokat, problémákat egyedül kell megoldania a résztvevőnek. 

7. Igazolás
Az útvonalon QR kódok vannak kihelyezve. A kódokat a megadott sorrendben kell beolvasni, ha kihagytál egyet, nem tudod a következő kódot beolvasni.
A megjelölt helyen a QR kódok, információs táblákon vagy egy oszlopon vannak a terepen, amit egy fára festett fehér háromszög jelzi.

8. Felelősség
A nevezéssel a résztvevő elismeri, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkezik a teljesítéshez.
Mindenki saját felelősségére indul, kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.
Az útközben felmerülő akadályokat, problémákat egyedül kell megoldania a résztvevőnek. Az útvonalon korlátozottak a segélykérési lehetőségek. Vannak olyan részek az útvonalon, ahol nincs térerő, nem lehet telefonálni.